Bakanlıktan KÖİ projelerinin devleti zarara uğrattığı iddialarına yalanlama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bir basın yayın organında çıkan Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) projelerinin devleti zarara uğrattığı iddialarının asılsız olduğuna ilişkin bir açıklama yayımladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bakanlıktan KÖİ projelerinin devleti zarara uğrattığı iddialarına yalanlama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan bir gazetede yayımlanan haberdeki ifadelerin asılsız olduğuna ilişkin açıklamada bulunuldu.

Ulaştırma sektöründe 37.5 milyar dolarlık KÖİ projeleri ile yapılan yatırımların, Gayri Safi Yurt İçi Hasıla’ya 91 milyar dolar, üretimde 193 milyar dolar (toplamda 284 milyar dolar), istihdama yıllık 156 bin kişi ile ekonomiye etki sağladığı kaydedildi. Projelerin yıllık bazda, 1 milyar 865 milyon dolar zaman tasarrufu, 1 milyar 100 milyon dolar yakıt tasarrufu, 5 milyon dolar çevre tasarrufu ile toplamda 2 milyar 970 milyon dolar tasarruf sağlandığı açıklandı.

KÖİ’nin, Türkiye’de ticaret, turizm, istihdam, ihracat, üretim ve büyüme için yapılan yatırımların sadece bugün değil, gelecek için de verimli altyapı imkanı sunduğunu belirtilen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER