Kamu bankaları 2020'de de iş dünyasına rahat nefes aldıracak

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan "Kamu bankalarının iş dünyasının rahat bir nefes almasını sağlayan uygulamaları, 2020 yılında da firmaların talep ve beklentilerinin çözümüne katkı sağlayacak" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kamu bankaları 2020'de de iş dünyasına rahat nefes aldıracak

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, "Bankacılık Söyleşileri" kapsamında AA muhabirine, bankacılık sektörü, Türkiye ekonomisi ve Halkbank'ın performansına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Geçen yıl Halkbank'ın yurt genelinde bin şubesi ve 20 bin çalışanıyla sürdürdüğü hizmetlerini daha da ileri taşıdığını belirten Arslan, 2019'un üçüncü çeyreği sonunda, toplam kredilerinin 391,9 milyar TL olarak gerçekleşen bankanın nakdi kredilerinin içinde KOBİ kredilerinin payının yüzde 38,7 olduğunu söyledi.

Arslan, aktif büyüklüğünün aynı dönemde bir önceki yılsonuna göre yüzde 17,2 artışla 443,5 milyar TL'ye yükselen Halkbank'ın yılın dokuz ayında toplam mevduatının 284 milyar TL olarak gerçekleştiğini bildirdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER