Microsoft'tan Türkiye'nin girişimcilik altyapısına övgü

Microsoft Türkiye Kamu Sektörü ve Yatırımlarından Sorumlu Ülke Direktörü Erdem Erkul, Türkiye'de girişimcilik için güçlü bir ekosistem bulunduğunu belirterek, "Ülkede heyecan ve tutku mevcut. Bu potansiyeli dönüştürmemiz gerekiyor." dedi.

VATAN VATAN
Microsoft'tan Türkiye'nin girişimcilik altyapısına övgü

 Microsoft Türkiye Kamu Sektörü ve  Yatırımlarından Sorumlu Ülke Direktörü Erdem Erkul, AA muhabirine, Türkiye'deki girişimcilik altyapısına ve  atılması gereken adımlara ilişkin değerlendirmede bulundu.  Ülkedeki ekosistemin değerlendirilerek güçlü markalar oluşturulması  gerektiğini ifade eden Erkul, "Yüze yakın teknokentimiz mevcut. Buralarda çok  önemli şirketlerimiz var. Son 10 yılda ekosistem de büyümeye başladı. Sadece  büyükşehirlerimizde değil, Anadolu şehirlerimizde de ilerleme oldu. Dünyaya  açılan birçok şirketimiz var. Burada yapmamız gereken öncelikle kendimize  güvenmek, dünyayla entegre olmak ve marka oluşturmak." diye konuştu.    "Startup" ekosisteminin gelişmesi için iş birliğine ihtiyaç olduğuna  işaret eden Erkul, şöyle konuştu:  "Mühendisler, beşeri bilimciler, iletişimciler bir araya gelecek, 'Bu  markaları nasıl oluşturabiliriz?', bunları konuşacak. Güçlü bir ekosistem var.  Ülkede heyecan ve tutku mevcut. Bu potansiyeli dönüştürmemiz gerekiyor. Yapmamız  gereken, gelecekte ne yapılacak bunu bilmemiz. Rekabet içinde olduğumuz ülkelerde  neler yapılıyor, bunları iyice araştırmamız gerekli."    "Gerekli altyapımız var"    Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşarak dünyadaki rekabet sahnesinde yer  alması için ekosistemdeki girişimlerin önem taşıdığını vurgulayan Erkul, "Gerekli  altyapımız var. Ankara'ya bakıldığında, aslında bizim bir silikon vadimiz  faaliyette. Birçok değerli üniversitemiz mevcut. Teknokentlerimiz, bilim  insanlarımız, parlak öğrencilerimiz de var. Bir silikon vadisinde başka neler  vardır? Güzel oteller ya da kütüphaneler mi? Bizde hepsi var. Başka hiçbir yerde  aramaya gerek yok. Biz artık buradan nasıl değerli markalar çıkartırız, buna  bakmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı. Erkul, Türkiye'de girişimcilik ruhunun geçmişten bugüne hep var  olduğuna dikkati çekerek şunları kaydetti:  "Önümüzde Nuri Demirağ, Emin Bozoğlu gibi örnekler var. Takiyüddin  rasathaneyi 1570'li yıllarda kurmuş. Biz zaten girişimci insanlarız. Bizim  isteğimiz, rakamlar ve temsil büyüsün, şirketlerimiz 'Fortune 500'de yer alsın.  Kritik nokta şu, okul öncesinden itibaren girişimciliği eğitime yerleştirmeliyiz.  Bu bir Türk rüyası olabilir. Buna çocuklarımız ve aileleri başta olmak üzere  herkesi inandırmamız lazım. Dünyada başarılı girişimcilere baktığımızda, neyi,  nasıl ve niçin yaptıklarını biliyorlar. Gençler de ne yapacağını biliyor ama  nasıl ve niçin yaptıklarını bilmeleri önem taşıyor, kime ve neye, niçin hizmet  edecekler, bunlara odaklanmaları gerekiyor."  

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER