Başörtüsü saldırganı tutuklandı

BEŞİKTAŞ’ta öğretmen Şuheda Nur Eriş’e kaldırımda yürürken tokat atan 34 yaşındaki Berrak Karaoğlu ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ suçundan tutuklandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Başörtüsü saldırganı tutuklandı

Beşiktaş’ta geçen cumartesi günü Berrak Karaoğlu (34) kaldırımda yürüyen başörtülü öğretmen Şuheda Nur Eriş’e tokat attı. Ardından da bir erkeğe vurdu. Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giden Şuheda Nur Eriş, başörtü taktığı için saldırıya uğradığını söyleyerek şikâyetçi oldu. Berrak Karaoğlu, önceki gün Büyükçekmece’de gözaltına alındı.

HİÇ TANIMIYORUM

Emniyette ifadesi alınan Karaoğlu, Nişantaşı’nda bir galeri açılışından çıktıktan sonra olayın yaşandığını anlatarak şunları söyledi: “Sergi açılışında ikram edilen birkaç küçük bardak alkol almıştım ancak kendimdeydim. Sarhoşluğum yoktu. Yolda birkaç defa araçların sıkıştırması ve korna çalmalarından rahatsız oldum. İsmini olay akabinde öğrendiğim Şuheda Nur Eriş’in bana doğru kulaklığını takmış bir halde yürüdüğünü gördüm. Bu şahıs tiksinmiş bir şekilde bana bakıyordu. Ben de bunun üzerine refleksle bir tokat attım. Bu kişiyi hiç tanımıyorum. Ani bir refleksle olmuş bir harekettir. Başka bir amacım yoktu.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER