Bakan Varank: Yüzde 100 saflıkta kurşun, çinko külçesi üreteceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank "(Çinko Metal Külçe Üretim Tesisi) Burada temelini atacağımız tesiste Türkiye'nin ilk kurşun çinko yüzde 100 saflıkta külçelerini üretmeye başlayacağız. Bu sanayimiz açısından çok önemli" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bakan Varank: Yüzde 100 saflıkta kurşun, çinko külçesi üreteceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Siirt Valiliğini ziyaret etti. Valilik şeref defterini imzalayan Varank ve Dönmez, Vali Ali Fuat Atik ile görüştü. Bakan Varank, burada yaptığı açıklamada, müjdeli haberler için Siirt'e geldiklerini söyledi.

1300 kişilik istihdam kapasitesine sahip bir çağrı merkezinin resmi açılışını yapacaklarını dile getiren Varank, daha sonra Türkiye açısından çok önemli bir yatırım olan Çinko Metal Külçe Üretim Tesisi'nin temel atma törenine katılacaklarını ifade etti.

Varank, "Türkiye'de şu anda yüzde 100 saflıkta kurşun çinko üreterek yurt dışına gönderiyoruz. Burada temelini atacağımız tesiste Türkiye'nin ilk kurşun çinko

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER