Türk mucitten müthiş buluş

Türk mucitten müthiş buluş <br /> <br />Ankaralı mucit Bülent Çakı, doğalgazsız çalışan kombi üretti. Bu kombiyle soğuk hava şartlarında bir evin ortalama ısınma maliyeti aylık 150 liraya düşecek. <br /> <br />

Türk mucitten müthiş buluş - Sayfa 1

Türk mucitten müthiş buluş


Ankaralı mucit Bülent Çakı, doğalgazsız çalışan kombi üretti. Bu kombiyle soğuk hava şartlarında bir evin ortalama ısınma maliyeti aylık 150 liraya düşecek.



1232
Türk mucitten müthiş buluş - Sayfa 2

Ankaralı mucit doğalgazsız çalışan kombi üretti. Çakı, '100 metrekare yalıtımlı bir evde 400 lira gibi bir doğalgaz tüketirsiniz. Yalıtımsız da ise 650-700 liTraya kadar gider. Bu cihazı 50-55 derece gibi yüksek ısıda çalıştırdığınızda, maksimum tüketeceği elektrik 150 liradır. Deneme çalışmaları kapsamında geçen hafta Fransa Makedonya'ya cihaz gönderdik. Yurt içinde ise Kayseri, Nevşehir, Kahramanmaraş ve Ankara illerine bayilik vereceğiz' dedi.

2232
Türk mucitten müthiş buluş - Sayfa 3

Çakı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara OSTİM Organize Sanayi Bölgesi'ndeki iş yerinde üretimini yaptığı kombi sayesinde doğalgaza bağımlılığın azalacağını belirtti. Söz konusu kombinin piyasadakilere göre daha verimli çalışacağını ifade eden Çakı, yaptıkları kombinin doğalgazla çalışan kombilerle aynı fiyattan satışa sunulacağını söyledi. Çakı, WTT adını verdikleri kombinin patenti almak için başvuruda bulunduklarını ve 4-5 ay içinde cihazın patentini alacaklarını aktardı.

3232
Türk mucitten müthiş buluş - Sayfa 4

Cihazın baca gazı zehirlenme riskini de ortadan kaldırdığını dile getiren Çakı, gerçekleştirdikleri buluş sayesinde sisteme gönderilen suyun kovalent yapısının değişime uğradığını ve burada oluşan reaksiyon sayesinde ısı elde edildiğini kaydetti. Çakı, sistemin çalışma prensibini şöyle anlattı: 'Elektriği, sadece ısıyı dönüştürecek cihazı çalıştırmak için kullanıyoruz.

4232