Emekli maaşına yapılacak zam belli oldu

Emekli son dakika müjdesi geldi. 12 milyon emeklinin merak içinde beklediği Temmuz zammının detayları belli oldu. Buna göre SSK ve Bağ- Kur emeklilerine yapılacak zam oranları da netleşmeye başladı. Uzmanlar bu yılın ilk yarısında gerçekleşecek enflasyona göre emekli maaşlarına etki edecek zammın oranlarını yavaş yavaş netleştirmeye başladı. Şuanda en düşük emekli maaşı 935,60 lira civarında bulunuyor.

POSTA POSTA
Emekli maaşına yapılacak zam belli oldu

Türkiye'de 12 milyon emeklinin haftalardır konuşulan Temmuz zammı detayları belli olmaya başladı. SSK ve Bağ- Kur emeklilerin merak içinde beklediği zam haberi için uzmanlar tahminlerini netleştirmeye başladı. Emekli maaşındaki artışı yılın ilk yarısında gerçekleşecek enflasyon belirleyecek. İlk 4 aylık enflasyon döneminin verilerine göre emekli maaşına yapılacak zam oranı 4.69 olarak belirlenmişti. Ancak değişen şartlar ile birlikte bu rakamın daha da üste çıkması uzmanlar tarafından kaçınılmaz görünüyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER