Manisa'da 133 STK'dan teröre tepki

MANİSA'da, Türkiye'yi yasa boğan İstanbul'daki bombalı terör saldırısı Ak Partili Şehzadeler Belediyesi öncülüğünde toplam 133 sivil toplum örgütü, sendika ve meslek odasının katımıyla düzenlenen eylemle protesto edildi.

F5HABER F5HABER
Manisa'da 133 STK'dan teröre tepki

MANİSA'da, Türkiye'yi yasa boğan İstanbul'daki bombalı terör saldırısı Ak Partili Şehzadeler Belediyesi öncülüğünde toplam 133 sivil toplum örgütü, sendika ve meslek odasının katımıyla düzenlenen eylemle protesto edildi.

"Tek Ses Tek Yürek" sloganı altında Cumhuriyet Meydanı'ndaki Milli Egemenlik Anıtı önünde bugün ellerindeki Türk bayraklarıyla toplanan yaklaşık 500 kişi, terörü kınadı. Basın açıklaması öncesinde terör saldırısında şehit olanlar için Kur'an-ı Kerim okunup, saygı duruşunda bulunuldu, hepbir ağızdan İstiklal Marşı okundu. Daha sonra kalabalığa seslenen Ak Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 10 Aralık'ta İstanbul'da yaşayanan bombalı terör saldırısında şehit olanlara Allah'tan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı dilediğinde bulundu. Teröre karşı Manisa'nın tepkisini göstermek için meydana toplandıklarını ifade eden Başkan Çelik, "Türkiye'nin üzerine çeşitli oyunlar oynanmaktadır. Bu oyunları Türk milletinin birlik ve beraberliği bozacaktır. Biz, er meydanlarının milletiyiz. Birlik ve beraberliğin anlamını savaş meydanında şehit olan erler ile onların yakınları çok iyi bilir. En yeni meydan savaşımızı 15 Temmuz'da verdik. Haçlı seferlerindeki saldırıların bir benzerini yaşıyoruz. İkinci büyük Kurtuluş Savaşı'nı veriyoruz. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar, ülkemiz üzerinde tezgah kuran düşmanlar bilsinler ki millet olarak herşeyin farkındayız. Oynanan oyunları biliyoruz. Oyunları bozmak için halkımızın her kesiminden, sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bu meydanlardayız" dedi.

"TÜRKİYE'YE ASLA DİZ ÇÖKTÜREMEZSİNİZ"

Türkiye'nin birlik ve beraberliğini 15 Temmuz gecesi Türk milletinin meydanlara topyekün dökülmesiyle herkesin gördüğünü vurgulayan Başkanı Çelik, şöyle devam etti:

"Artık var gücümüzle mücadele edeceğiz. Ağıtlar yaksak da acımızı içimize gömsek de bu ülke için sınırsız fedakarlıklar yapacağız. Bu son kaleyi ayakta tutacağız. İçerdeki vatan hainlerine, dışarıdaki tetikçilerine karşı kıyasıya bir mücadele, bir dayanışma sergileyeceğiz. Bunu 15 Temmuz'da gördüler. Onlara acımasız direnişin ne olacağını göstereceğiz. Vatanımız bizden bunu bekliyor. İstiklal Marşı, 'Korkma' diye başlayan bir milleti asla korkutamazsınız. Türkiye'yi bu milleti diz çöktüremezsiniz. Aklınızı başınıza alın. Bu milletle oyun oynamayın. Bir Çanakalle Boğazı için binlerce şehit vermiş bu milletten bir avuç toprak alamazsınız. 80 milyon bu millet, bağımsızlığı için dün olduğu gibi bugünde seve seve şehit olmaya hazır."

Başkan Çelik konuşmasını ardından İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okudu. Ardından terör şehitleri için dualar okundu.

(DHA - İlker KILIÇASLAN)
SONRAKİ HABER