Otizmli çocukların hayali dijitale taşındı; NFT gelirleri bağış oldu

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında Türkiye Otistiklere Destek ve Eğitim Vakfı (TODEV) ile 'Hayaller Dijitale Taşınıyor-Tuvalden Piksele' projesini hayata geçirdi. Otizmli çocukların hayallerindeki seyahati resmettiği 9 eser NFT satışlarından elde edilen gelir ise TODEV'e bağışlandı. İGA CEO'su Kadri Samsunlu İstanbul Havalimanı'nın herkes için erişilebilir adına hedefleri olduğunu belirterek, "Bu havalimanını herkesin havalimanı yapmak bizim boynumuzun borcu" diye konuştu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Otizmli çocukların hayali dijitale taşındı; NFT gelirleri bağış oldu

İstanbul Havalimanı’nda, otizmli bireylerin toplum tarafından daha iyi anlaşılmasını sağlamak amacıyla başlatılan 'Hayaller Dijitale Taşınıyor-Tuvalden Piksele' projesine, TODEV desteğiyle geçen kasım ayında başlandı. Proje kapsamında otizmli çocuklar, hayallerindeki seyahati resmetti. Resimler, dijital platformlara aktarıldı. Otizmli çocukların çizerken yaptıkları anlatımlardan esinlenilerek, çeşitli 2 ve 3 boyutlu dizayn programları aracılığıyla görsel efekt ve animasyonlarla güçlendirildi. Hareketlendirilerek zenginleştirilen resimlerin, AR (artırılmış gerçeklik) teknolojisiyle kullanıcıların kendi sosyal medya hesapları üzerinden deneyimlenmesine imkan sağlandı.

NFT'DE SATILAN ESERLER OTİZMLİ ÇOCUKLAR İÇİN KULLANILACAK

Projenin bir diğer önemli adımı ise çocuklara daha konforlu ve erişilebilir bir seyahat deneyimi yaşatmaktı. Bu kapsamda otizmli çocuklar aileleriyle birlikte İstanbul Havalimanı'dan Antalya'ya seyahat gerçekleştirdi. Ayrıca NFT kopyaları oluşturulan eserler 1000 dolardan satıldı ve tüm gelir TODEV'e bağışlandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER