BDDK, banka ve kredi kartları yönetmeliğinde değişikliğe gitti

Değişiklikler kapsamında, yönetmelikte yer alan tanımlar bölümüne kalıcı veri saklayıcısı ve uzaktan iletişim aracının karşılıkları eklendi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
BDDK, banka ve kredi kartları yönetmeliğinde değişikliğe gitti

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunca (BDDK), Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelik'te yapılan değişiklikler, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Değişiklikler kapsamında, yönetmelik hükümlerine tabi tutulan kişi ve kurumlara ilişkin maddelerde yer alan "bilgi alışverişi ile takas ve mahsup işlemi yapan kuruluşlar" ibaresi "bilgi alışverişi yapan kuruluşlar" olarak yeniden düzenlendi.

Bu kapsamda, yönetmelikte ilgili bölümlerde geçen tüm "takas ve mahsup işlemi yapan kuruluşlar" ifadeleri çıkarılarak gerekli düzenlemeler yapıldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER