Başbakan Davutoğlu Paris’e gidiyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Paris'te düzenlenecek dayanışma yürüyüşüne katılacağı belirtildi.

F5HABER F5HABER
Başbakan Davutoğlu Paris’e gidiyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Paris'te düzenlenecek dayanışma yürüyüşüne katılacağı belirtildi.

Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Fransız makamlarından alınan davete icabetle, 7 Ocak 2015 tarihinde Paris'te meydana gelen terör saldırısına karşı düzenlenen dayanışma yürüyüşüne katılmak üzere 11 Ocak 2015 tarihinde Fransa'ya gidecektir. Bilindiği üzere, Paris'te yaşanan menfur saldırı, ülkemiz tarafından en üst düzeylerde kınanmıştır. Sayın Başbakanımızın Paris'te yapılacak yürüyüşe katılımı, gerek bu zor zamanda Fransa halkının yanında yer aldığımızın gerek terörle mücadele konusunda kararlığımızın ve dayanışmamızın bir göstergesidir" denildi.

Paris'te yapılacak yürüyüşe Cumhurbaşkanı Hollande ve Başbakan Ahmet Davutoğlu yanısıra, birçok ülkeden Devlet ve Hükümet Başkanları katılacak.

DAVUTOĞLU, ALMANYA ZİYARETİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Fransa ziyaretinin akabinde, Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Angela Merkel'in davetine icabetle 11-12 Ocak tarihlerinde Almanya'ya resmi bir ziyarette bulunacak.

Açıklamada, "Sayın Başbakanımızın Fransa ziyaretinin akabinde, Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Angela Merkel'in davetine icabetle 11-12 Ocak tarihlerinde Almanya'ya resmi bir ziyarette bulunacak. Sayın Başbakanımızın ziyareti çerçevesinde Alman mevkidaşıyla gerçekleştireceği görüşmede, ikili ilişkilerin yanısıra, Türkiye-AB ilişkileri ile Suriye ve Irak başta olmak üzere güncel bölgesel ve uluslararası konular hakkında görüş alışverişinde bulunulması öngörülmektedir.

Sayın Başbakanımız ziyareti vesilesiyle, Almanya'nın önde gelen düşünce kuruluşlarından Körber Vakfı'nda Türk dış politikasının öncelikli konularına ilişkin bir konuşma yapacak, ayrıca Almanya'da yerleşik Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlarımızla bir araya gelecektir. Sayın Başbakanımızın ziyareti, özel ilişkilerimiz bulunan Almanya'yla ortak gündemimizdeki konuların tüm veçheleriyle ele alınmasına imkan sağlayacak ve gerek ikili, gerek uluslararası düzeyde işbirliğinin her alanda ilerletilmesine katkıda bulunacaktır"
ifadelerine yerildi.

(İHA)

SONRAKİ HABER