ABD'li yatırımcılar Türkiye'deki yatırımlarında ısrarcı

Türkiye'de faaliyet gösteren ABD'li yatırımcılar, Türkiye'nin sunduğu fırsatlardan ve yatırım ortamından memnun olduklarını ifade ederken, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinin her iki taraf için de olumlu olacağını belirtiyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
ABD'li yatırımcılar Türkiye'deki yatırımlarında ısrarcı

ABD'li ve Türk yatırımcılar, Amerikan Türk İş Geliştirme Konseyi tarafından İstanbul'da düzenlenen Türk Amerikan İş Geliştirme Konferansı'nda bir araya geldi. Konferansta her iki ülkeden üst düzey firma temsilcileri karşılıklı yatırım fırsatlarını görüştü. Toplantıda AA muhabirinin sorularını yanıtlayan ABD'li yatırımcılar, Türkiye'de iş yapmaktan dolayı memnun olduklarını ve ortak çalışılabilecek bir çok alan bulunduğunu dile getirdi.

Türkiye'de faaliyet gösteren dünyanın önde gelen mobil teleskop direkleri ve kuleleri üreticisi WILL-BURT firmasının Orta Doğu ve Afrika Müdürü Howard Beasey, Türkiye ve ABD ilişkilerinin bugünlerde zor bir dönemden geçtiğini belirterek, "Bu bir sır değil. Tabii ki bu toplantının, iş dünyasına odaklanılması ve iki ülke arasında daha fazla iş oluşması bakımından benzersiz bir şekilde zamanlandığını düşünüyorum." dedi.

Yatırım fırsatlarını çeşitlendirmeye çalıştıklarını aktaran Beasey, "ABD'nin Türkiye ile olan ilişkisinde gerçekten stratejik olandan çok daha fazla madde olduğunu düşünüyoruz, bu çok önemli bir konu. Ancak birden fazla sektörde de ilişkilerimizi büyütmek için, birlikte iş yapmak için birçok başka fırsat olduğuna inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER