Bakanlar Kurulu sonrası önemli açıklama

Bakanlar Kurulu Toplantısı sona erdi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Toplantı sonrası açıklama yaptı.

F5HABER F5HABER
Bakanlar Kurulu sonrası önemli açıklama

ÇÖZÜM SÜRECİ-HDP AÇIKLAMASI

Siyasetçilerle polemik yapmak istemiyorum yaparsam en iyisini yaparım 40 senedir bu işin içersindeyim. Ben eleştiri yaparım hakaret etmem.

Demirtaş şahsımı küçültmek yerine eleştirime cevap versin. Daha önce de bahsettim.HDP içinde geçmişte çok fazla acı çekmiş insanlar var ben onlara saygı duyuyorum. Onların çözüm süreci için çok fazla çaba harcadıklarını biliyorum. Süreci baltalamaya çalışanlar var.

6-7 Ekim olaylarında sokağa çıkma çağrısı yaptılar. İnsanların kanları aktı, bu olaylar yüzdeki makyajı bozdu.

Buradan bir tavsiyem var, siz egosu yüksek bir insan olabilirsiniz. Siyasette başarılı bir insan olabilirsiniz ama çözüm sürecini baltalamaya çalışmayın. Sekretaryanın bir formülü olabilir. HDP, hükümeti zor duruma düşürüyor. Öcalan'ı da zor duruma düşürüyor.

Biz dürüst bir hükümetimiz, bizim başbakanımız 6-7 Ekim'den beri söylediği şey "kamuoyunun güvenliği esastır" olmuştur. Küçük polemiklere girmek istemiyorum.

Hasta hükümlüler için yeni düzenleme yapılacak.

Adı ne olursa olsun, kim olursa olsunlar HDP'li arkadaşlara ihtiyacımız var. Bize güvensinler biz onlara güveniyoruz. İmralı'ya ziyaretler olacak, kim olacak, kaç kişi olacak bunlar söylendi. İleride başka insanlar da İmralı'ya gidebilecekler.

YENİ YARGI PAKETİ

Yargıtay Başkanı kendi adına bir açıklama yapmış. Ben Ali Alkan'nın şahsına saygı duyan bir insanım. Onun bir endişesi varsa adalet bakanımıza iletir. Yeni daireler kurulması gerekmektedir.

EDİRNE'DEKİ SİNAGOG

Burası bir ibadet yeridir. Biz ülkemizde yaşayan farklı inançtaki insanları her zaman saygı duymuşuzdur. Bu sinagogu büyük bir şevkle inşa ettik. Sinagog sinagogtur, Osmanlı döneminde yapılmıştır. Sayın valimiz yanlış yapmıştır hissi davranmıştır.

Mescid-i Aksa'da yapılarla burada yaşananları bir tutmamalıyız. Sözleri arasında maksadını aşan sözler sarf etmiştir. Sinagogta insanlar ibadetlerini yapacaklar.
SONRAKİ HABER