BDDK, Buradaöde Ödeme Kuruluşu'nun faaliyet iznini iptal etti

Şirketin faaliyet izninin iptal edilmesine gerekçe olarak, "finansal denetim raporu ve mali tablolara yönelik tereddütlerin giderilememesi ile kurumsal yönetimin yetersizliği" gösterildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
BDDK, Buradaöde Ödeme Kuruluşu'nun faaliyet iznini iptal etti

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunca (BDDK), Buradaöde Ödeme Kuruluşu'nun faaliyet izni, finansal denetim raporu ve mali tablolara yönelik tereddütlerin giderilememesi ile kurumsal yönetimin yetersizliği nedeniyle iptal edildi.

BDDK'nın, Buradaöde Ödeme Kuruluşu AŞ'nin faaliyet izninin iptaline ilişkin kurul kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Kararda, Buradaöde Ödeme Kuruluşu'na ilişkin yapılan değerlendirme neticesinde, kuruma üç ay içinde gönderilmesi istenen yerinde inceleme raporunun şirket tarafından süresi içinde gönderilmediği, bunun yerine 11 Kasım'a kadar ek süre talep edildiği, akabinde de raporun gecikmeli iletildiği kaydedildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER