Fatih Altaylı: Öcalan Brothers meselesi açıklığa kavuştu

Fatih Altaylı kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan'ın, TRT Kurdî'ye röportaj için "Ortada bir devlet işi falan yok. Mesele tamamen reyting. Olayın bu kadar basit olduğunu öğrenince rahatladım. Korkacak bir şey yok. Sadece eskiden Televole vardı. Şimdi Terörvole var" ifadesini kullandı.

F5HABER F5HABER
Fatih Altaylı: Öcalan Brothers meselesi açıklığa kavuştu

TRT Kurdi'nin Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan ile 23 Haziran seçimlerinden önce gerçekleştirdiği röportaj her kesimden büyük tepki aldı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ""Osman Öcalan'ı TRT'ye kim çıkardı?" yanıtı: Benim amcaoğlum çıkarmıştır. Sonra da suçu Cumhurbaşkanı’na ve AK Parti’ye atmıştır. Nereden çıkmış, nasıl çıkmış, bir sorayım ben ona ya. Hesap sorarım ben emmioğlumdan." çıkışı gelirken, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de  "Kırmızı bültenle aranan biriyle TRT yurt dışında nasıl irtibat kuruyor?" diye sormuştu. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise "Terörden beslenen herkesi lanetlememiz lazım. Kandil'den gelen mesajı normal ama böyle bir açıklamayı anormal görüyorsanız bir sorun var, hepsi anormal." tepkisinde bulunmuştu. 

MESELE TAMAMEN REYTİNG

Fatih Altaylı bu tartışmalara değinmeden "Günlerdir kafamı meşgul eden, beynimin içinde oradan oraya savrulan ve beni uyutmayan sıkıntı nihayet sona erdi.Aydınlandım.Rahatladım.Öcalan Brothers meselesi artık açıklığa kavuştu." diyerek sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Konunun devletle alakası falan yokmuş.

Osman Öcalan’ın TRT Kurdi ile yaptığı röportaj ise Osman Öcalan’ın isteğiyle gerçekleşmiş. 

Diyeceksiniz ki, TRT her isteyenle röportaj mı yapıyor?

Elbette hayır ama reytinginiz varsa olabilir.

Çünkü TRT Kurdi’nin başarılı yönetimi reytingleri arttırmak için böyle bir röportajı yapmış.

Yani ortada bir devlet işi falan yok.

Mesele tamamen reyting.

Olayın bu kadar basit olduğunu öğrenince rahatladım.

Korkacak bir şey yok.

Sadece eskiden Televole vardı.

Şimdi Terörvole var…

SONRAKİ HABER