TRT Kurdi Koordinatörü Ekici: "TRT Kurdi, Kürtçenin politikleştirilmesinin önüne geçti"

TRT Kurdi Koordinatörü Mustafa Ekici, Kürtlerin ilgisini çeken, doğal ve insani bir yayıncılık yaptıklarını belirterek, "TRT Kurdi, Kürtçenin politikleştirilmesinin önüne geçmiştir." dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
TRT Kurdi Koordinatörü Ekici: "TRT Kurdi, Kürtçenin politikleştirilmesinin önüne geçti"

Ekici, TRT Kurdi'nin yayın çalışmalarını, Diyarbakır annelerine ilişkin yaptıkları yayınları ve bunun etkilerini AA muhabirine değerlendirdi.  

2009'da kurulan 11 yıllık kanalın Türkiye'de, Suriye'de ve Kürtlerin yaşadığı her yerde 24 saat Kürtçe yayıncılık yaptığını belirten Ekici, "Kanalımız spordan müziğe, kadından çocuğa, dinden siyasete, kültürden ekonomiye kadar geniş bir yelpazede, haftada 45 yeni program yayınlıyor." diye konuştu.

TRT Kurdi'nin Irak, Suriye, İran'daki 100 tam zamanlı Kürtçe yayıncılık yapan kanallar arasında reyting sıralamasında birinci olduğunu ifade eden Ekici, şunları söyledi:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER