Covid-19’a yakalanmadan yaz tatili nasıl yapılır?

Tatilcilerin koronavirüsten nasıl korunması gerektiğiyle ilgili önerilerde bulunan Dr. Fatih Kaya, sosyal mesafenin plajda ve havuzda da korunması şartının önemini vurguladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Covid-19’a yakalanmadan yaz tatili nasıl yapılır?

Türkiye’de ‪11 Mart‬’ta ilk vakanın görülmesinden sonra karantina, evden çalışma, sokağa çıkma yasaklarıyla geçen aylardan sonra 1 Haziran’dan itibaren kısıtlı yeni normal yaşam başladı. Salgının yayılmasını engellemek adına maske kullanımı, sosyal mesafe ve temizlik kuralları devam ediyor. Yaz sezonu ile birlikte tatil planları da yapılmaya başlandı.Otel, tatil köyü, konaklama, yeme-içme tesisleri hijyen kriterleri çerçevesinde uluslararası standartlara göre denetlenecek. Tatilcilerin virüsten kendilerini korumaları için neler yapması gerektiğiyle ilgili Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Dahiliye Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Fatih Kaya önerilerde bulundu.

Yaz aylarında ve sıcak havalarda virüsün etkisini kaybetmediği uyarısında bulunan Kaya, güney yarımkürede şubat, mart ve nisan aylarında yaz dönemi yaşandığını ancak yüksek bulaşmanın sürdürdüğünü, virüsün yakın mesafeden (1,5 metre) bir taşıyıcıdan diğer insana bulaştığını unutmamak gerektiğini söyledi.

SOSYAL MESAFEYİ HAVUZDA DA KORUYUN

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER