74 yaşında mezun

Samsun’da yaşayan Neriman Ergören, 27 yıl çalıştığı kamu kuruluşu Telekom’dan emekli. Üç kızı ve dört torunu var. Kızlarının üçü de üniversite mezunu. Lise öğrenimini yarıda bırakan Ergören, 74 yaşında, Samsun İlkadım İstiklal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin açıköğretim bölümü Muhasebe ve Finansman Alanı Bilgisayarlı Muhasebe Bölümü’nden bu yıl mezun oldu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
74 yaşında mezun

Ergören, hikâyesini şöyle anlattı:

‘EŞİM BENİ HEP DESTEKLEDİ’

“Lisede ilk dönem fizik 4 geldi, ikinci dönem de öyle olunca ilk kez ikmale kaldım. Çok kızdım ve okulu bıraktım. 25 yıl önce liseden terk arkadaşlarım ‘Açıktan liseyi okuyalım’ dediler. Ben de gittim tekrar kayıt yaptım. Ama çocukları büyütürken işimin yanı sıra bir yandan da okulu yürütemedim ve tekrar bıraktım. İçimde kaldı o yıl. Geçen yıl şu anki okulumun önünden geçerken küçük kızım Seçil’e hikâyemi anlattım. ‘Acaba kaç dersim kalmıştı, baksam da tamamlasam’ dedim. Okula kaydımı yaptıktan sonra üç dönem daha okudum. Hocalarım ve ailem şimdi üniversiteyi okumaya teşvik ediyor beni. Eğer düzenimi kurarsam okuyabilirim. Ancak 6 ay evvel eşimi kaybettim. Moralim çok bozuldu. Eşim beni hep destekledi, mezun olmamı çok istiyordu. Ona vefa borcum olduğunu düşünüyorum.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER