Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öğretmeni Yusuf Karaca vefat etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öğretmenliğini yapan 84 yaşındaki emekli öğretmen Yusuf Karaca, yakalandığı koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

GASTE24 GASTE24
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öğretmeni Yusuf Karaca vefat etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İmam Hatip Ortaokulundayken 4 yıl boyunca Arapça derslerine giren öğretmeni Yusuf Karaca koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 

Memleketi Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde yaşayan 84 yaşındaki emekli öğretmen Yusuf Karaca, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüse yakalandı. Koronavirüs nedeniyle tedaviye alınan 84 yaşındaki Karaca, tedavi sırasında hayatını kaybetti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I ANLATMIŞTI

4 sene boyunca Arapça dersine girdiği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öğrencilik yıllarını anlatan Karaca, Erdoğan'ın 4 bin öğrenci içerisinde zekasıyla, muhteşem hitabıyla, boyuyla, posuyla öne çıkan bir öğrenci olduğunu belirtmişti.

Erdoğan’ın öğrencilik yıllarını anlatan Karaca, şu şekilde açıklamalarda bulunmuştu:

“Orada 3-4 bin talebe var. Çünkü o günlerde İstanbul’un tek imam hatip okuluydu, başka yoktu. O bakımdan bütün öğrenciler oraya geliyor. Talebeler içerisinde Tayyip Bey’in öne çıkışı, hem zekası, hem harika hitabeti, hazır cevap oluşu, boyu, posuyla öne çıkan bir talebeydi. Liseler arası bilgi yarışması olurdu. O bilgi yarışmasında imam hatip okulunun 3 tane öğrencisi vardı, bu 3 kişinin başıydı Tayyip Bey. İmam hatip yarışmalarda hep birinci gelirdi, biz öğretmenler olarak öğrenciler nasıl sevinirse biz de öyle coşar ve sevinirdik. Öğretmenlerinin hepsinin kanaati; sevecen, arkadaşlarıyla uyumluydu.”

"İslam’a bağlılığı ve Müslümanlara olan sevgisi o günlerden zirve yapıyordu”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İslam’a bağlılığı ve Müslümanlara olan sevgisinin öğrencilik zamanında bile zirve yaptığını ifade eden Karaca, konuşmasını şöyle sürdürmüştü:

“Tayyip Bey ile yakınlığımız duygusal bir yakınlıktır. Bu duygusallık da İslam duygusallığıdır. Ondaki ruh inceliği, İslam’a olan bağlılığı, Müslümanlara olan sevgisi ta o günlerden zirve yapıyordu. Belediye başkanlığı zamanını hatırlayanlar onda büyük bir gelecek gördüler, gelecekte büyük bir lider olacağını hissettiler. Ben de o zamanlar hatıra olarak, ‘gelecekte o Türkiye’nin en büyük liderlerinden biri olacak’ diye yazmıştım. Tayyip Bey’in görünen normal üstü insan yeteneklerini, başarılarını, nasıl bir insan olduğunu anlatmak mümkün değil. Büyük bir lider. Yer yüzünde görüşleri, düşünceleri dünyanın bütün liderleri tarafından takdir ve kabul edilen bir lider oldu ve olacak da.”

Yusuf Karaca

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER