Geçmeyen Halsizliğinizin Sebebi Fibromiyalji Sendromu Olabilir

Geceleri uyuyamıyor ve sürekli devam eden ağrılardan mı şikayet ediyorsunuz? Uykunuzu alamadığınız için yorgun hissediyor ve gün içerisinde de sürekli yorgun olmakla mı meşgul oluyorsunuz? Birçok doktora gitmenize rağmen çözüm bulamıyorsanız fibromiyalji olabilirsiniz. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Şenay Sıldır, fibromiyaljiyi anlatıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Geçmeyen Halsizliğinizin Sebebi Fibromiyalji Sendromu Olabilir

Fibromiyalji depresyonun kapılarını aralıyor

Vücuttaki kronik ağrı olarak tanımlanan fibromiyalji, kaslarda ağrı, hassasiyet, sabahları kendini yorgun hissetme, uyku düzensizliği ve halsizlik olarak kendini gösteren bir yumuşak doku romatizmal ağrı sendromudur. Vücudun kas- iskelet sisteminde meydana gelen fibromiyalji, özellikle sırt, boyun, omuzlar ve kalçalarda kendini gösterir. Sebep olduğu semptomlar yüzünden yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen fibromiyalji, ciddi ağrıların yanı sıra mutsuzluk ve depresyona da yol açabilir.

Fibromiyaljili kişilerde…

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER