Mutasyonlu virüs 23 ile yayıldı

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Sema Turan mutasyonlu virüs görülen il sayısının 23’e yükseldiğini söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Mutasyonlu virüs 23 ile yayıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen hafta yaptığı açıklamada mutasyonlu virüsün 17 kentte görüldüğünü duyurmuştu. Virüs bir haftada 6 kente daha sıçradı. Doç. Dr. Sema Turan, mutasyonlu virüs görülen kent sayısının 23’e yükseldiğini açıkladı. Virüslerin doğada var olabilmesi için daima kendilerinde bir değişim yarattığını anlatan Turan şunları söyledi: “Bütün viral enfeksiyonlarda her yıl virüs yapısını bir miktar değiştirir. O nedenle virüsler de kendini korumaya alıp, mücadele etmeye devam ederler ve yapılarını değiştirirler. Bunu bazen tek bir proteinini değiştirerek yapabilirler. O nedenle şu anki mutasyonlu virüslere baktığımızda kendi yapılarında bir miktar değişiklik yarattıklarını görüyoruz.

Mutasyonlu virüs 23 ile yayıldı - Resim : 1

Doç. Dr. Sema Turan

HEM ŞİDDETİ HEM BULAŞTIRICILIĞI ARTTI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER