12 SORU 12 YANIT | İngiltere varyantı hakkında merak edilen her şey...

İngiltere varyantı, geçen yılın sonlarında ilk olarak Birleşik Krallık’ta tanımlandı ve kısa sürede neredeyse tüm dünyaya yayıldı. Şu an Türkiye'de yeni vakaların yüzde 85'i söz konusu varyant kaynaklı. İngiltere varyantının detaylarını öğrenmek bizim için hastalığın son halini de görmek anlamına geliyor. İşte A'dan Z'ye İngiliz mutasyonu...

HÜRRİYET HÜRRİYET
12 SORU 12 YANIT | İngiltere varyantı hakkında merak edilen her şey...

Covid-19 bir yılı aşkın süredir dünyayı etkisi altına aldı. Ancak virüsün ilk hali artık ortada yok, daha çok mutasyon geçirmiş koronavirüs türleri ile karşı karşıyayız. Dolayısıyla hastalığın şekli ve özellikleri de değişimler gösterdi. Önlem ve farkındalıkların da buna paralel olarak dönüşmesi gerekmekte.

Avrupa başta olmak üzere birçok ülkede baskın varyant haline gelen B.1.1.7 yani İngiltere varyantı ülkemizde de yüz vakadan 85'inde görülüyor. Peki İngiltere varyantını yeterince tanıyor muyuz? Akıllarda birçok soru işaret mevcut: 

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neşe Saltoğlu İngiltere varyantının öncekinden daha farklı ve daha etkili olduğunu belirterek, mutant hakkında tüm merak edilen soruları hurriyet.com.tr için yanıtladı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER