Çifte müebbet kararı onandı, eşi ve kızının mezarlarına koştu

Erzurum'da 4 yıl önce nişanlısı Burcu Şengel (18) ile kayınpederi Salih Şengel'i (65) bıçaklayarak öldüren, kayınvalidesi Songül Şengel'i ise yaralayan Ahmet Yavuz'a (25) 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 5 yıl 3 aylık ceza Yargıtay tarafından onandı. Kararı duyan Songül Şengel, oğullarını alarak kızı ve eşinin mezarına koştu. Onama kararına sevindiklerini belirten Songül Şengel, "Çok mutluyum. Onlara müjde vermeye geldim. Kanları yerde kalmadı, adalet yerini buldu. 'Artık rahat uyuyun' dedik" diye konuştu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Çifte müebbet kararı onandı, eşi ve kızının mezarlarına koştu

Olay, 13 Ağustos 2015 tarihinde Aziziye ilçesi, Ilıca Mahallesi, Mesire Sokak'taki 21 numaralı evde meydana geldi. Markette kasaplık yapan Ahmet Yavuz, evlerine gittiği nişanlısı Burcu Şengel'den iddiaya göre kendisi ile kaçmasını istedi. Burcu Şengel nişanlısının bu isteğini reddedince Ahmet Yavuz dehşet saçtı. Yavuz, önce kızının yardımına koşan babası Salih Şengel'i, ardından anne Songül Şengel ile komşuları Hayati Hıra'yı bıçakladı. Evde bir odaya girerek saklanmaya çalışan nişanlısı Burcu'yu da 27 yerinden bıçaklayan Ahmet Yavuz, kuzeni ile birlikte kaçtı. Hastaneye kaldırılan 4 kişiden Burcu ve babası Salih Şengel hayatını kaybetti. Ahmet Yavuz tutuklanarak cezaevine konurken, kuzeni Ömer Yavuz ise serbest kaldı.

2 KEZ AĞIR MÜEBBET VE 5 YIL 3 AY HAPİS CEZASI VERİLDİ

Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Ahmet Yavuz, 12 Nisan 2016'da görülen karar duruşmasında nişanlısı Burcu ve kayınpederi Salih Şengel'i öldürmekten 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, Ahmet Yavuz'un ayrıca Burcu'yu kaçırmaya teşebbüsten 2, annesi Songül Şengel'i yaralamaktan 2.5, komşuyu yaralamaktan 9 ay olmak üzere toplam 5 yıl 3 ay hapis cezası ile cezalandırıldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER