Bilim Kurulu Üyesi’nden YKS İçin Önemli Açıklamalar

'Çocuklarımızın sınava en güvenilir şekilde girmesini nasıl sağlarız?' Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, YKS ile ilgili merak uyandıran konulara açıklık getirdi.

PARADURUMU PARADURUMU
Bilim Kurulu Üyesi’nden YKS İçin Önemli Açıklamalar

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, canlı yayın konuğu olduğu CNN Türk'te YKS’ye yönelik açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Kara, ‘Rakam hesabı yapılabilir tabi ama çocuklar geleceklerini belirleyeceği bir sınava giriyor. Bizim önceliğimiz onların huzurla sınava girmelerini sağlamak olmalı. Elimizden geldiği kadarıyla Bilim Kurulu'nun da önerileriyle çocukların en rahat ve en güvenilir şekilde sınava girmeleri sağlanmaya yönelik önerilerde bulunuyor. Ben böyle rakam kayıp konuşulmasının çok doğru olmadığını düşünüyorum.’ dedi.


Açıklamasını sürdüren Prof.Dr. Ateş Kara ‘Çocuklardan tek isteğim sınava konsantre olsunlar, rahat olsunlar. Birkaç gerçek nokta var onların da altını çizelim. Bizim açıkladığımız bilimsel gerçekler var. Sayın Bakan'ın açıklamaları var. Türkiye'de yapılan testlere göre PSR'ın pozitif çıktığı sayı binde bire tekabül ediyor. Bulaştırıcılığımız 1'in altına inmiş vaziyette. Böyle bir ortamda bulaşma riskinin çok az olduğunu hatta olmadığını söyleyebiliriz. Sınava girenlerin yaşını düşündüğümüzde böyle bir kaybın olmasını beklemiyoruz’ şeklinde konuştu.


Sınava Girmeden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

-Sizde olumsuz duygular uyandıran çevre ve kişilerle iletişime geçmeyin.
-Sınavdan bir gün önceki akşam kurubaklagilden ve kafeinden uzak durun.
-Sınav sabahı kahvaltıda çikolata, kızartma vb. tüketmeyin.
-Maskenizi takın, sosyal mesafenizi koruyun ve sınava odaklanın.

Başarılar...

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER