Dilan'ın ölümünde kardeşi ile kuzenlere ceza ertelendi - yeniden

Sayın Yazıişleri müdürlerine

F5HABER F5HABER
 Dilan'ın ölümünde kardeşi ile kuzenlere ceza ertelendi - yeniden

Sayın Yazıişleri müdürlerine

'Dilan'ın ölümünde kardeşi ile kuzenlere müebbet hapis istemi' başlıklı haberimiz, hüküm verilmesi nedeniyle kaynağından düzeltilerek yeniden verilmektedir.

------------

YENİDEN

ADANA'da 4 yıl önce kardeşi ve 2 kuzeni tarafından erkek arkadaşı ile yüzleştirilmek istendiği sırada sulama kanalına atlayarak intihar eden 19 yaşındaki Dilan Biçen'in ölümüne neden oldukları iddiasıyla müebbet hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan 3 sanığa 'taksirle ölüme neden olmak' suçundan 1'er yıl 8'er yıl hapis cezası verildi. Cezalar ertelendi.

Olay, 2 Ağustos 2012'de Levent Mahallesi'nde meydana geldi. Yunus Emre Mahallesi'nde yaşayan Dilan Biçen, aynı mahallede oturan Yunus U. ile arkadaşlık yapmaya başladı. İddiaya göre Dilan'ın erkek arkadaşı olduğunu öğrenen kardeşi, bugün 21 yaşındaki Recep Biçen ablasını, "Babamız 3 yıl önce öldürüldü. Hasım sahibi insanlarız. Erkek arkadaş hoş olmaz" diyerek uyardı. Dilan ise sevgilisinin öldürülmesinden korkup, kardeşine erkek arkadaşı olmadığını söyledi. Recep Biçen ablasına inanmayıp sevgilisini araştırmaya başladı. Ablasının sevgilisinin Yalçın U. olduğunu öğrenen Recep Biçen, ablası ile Yalçın U.'yu yüzleştirmek istedi.

BOĞULARAK ÖLDÜ

Amca çocukları 27 yaşındaki Mehmet Şerif Biçen ve 22 yaşındaki Hasan Biçen ile Recep Biçen, ablasının sevgilisi Yalçın U.'yu evinden alarak Dilan ile yüzleştirmek için Levent Mahallesi'ndeki sulama kanalının kenarına götürdü. Yüzleşme sırasında Recep Biçen, kuzenleriyle birlikte Yalçın U.'yu dövmeye başladı. Bunu gören Dilan Biçen kaçmaya başladı. Görgü tanıklarının iddialarına göre Recep ve kuzenleri, "Dilan kaçma, dur yoksa seni öldürürüz" diye bağırdıktan sonra 3 el silah sesi duyuldu. Daha sonra Dilan sulama kanalına düştü. Dilan'ın cesedi 5 kilometre uzaklıktaki bulundu. Yapılan ön otopside genç kızın suda boğularak öldüğü saptandı.

TÖREDEN DAVA AÇILDI

Olay sonrası Recep Biçen ile 2 kuzeni, Dilan Biçen'in ölümüne neden oldukları iddiasıyla gözaltına alındı. Ardından 3 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Savcı, Recep Biçen ve 2 kuzeni hakkında 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne 'töre saikiyle adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açtı. Suçlamayı kabul etmeyen Mehmet Şerif Biçen savunmasında şunları söyledi:

"Yalçın U.'yu konuşacağımızı söyleyip, yanımıza çağırdık. Dilan'la arkadaşlıklarını inkar etti. Yalçın'a ciddiyse Dilan'ı istetmesini söyledik. Recep de yüzleştirme için Dilan ve kızkardeşi A.'yı olay yerine getirdi. Recep'e arkadaş olmadıklarını söyleyince o da tepki gösterip, 'Bir daha seni Dilan'ın yanında görmeyeceğim' dedi. Çocuk kaçtı. Dilan ağlıyordu. Recep arkasından koştu. Dilan kendisini suya attı. Ben ve Recep atladık ama kurtaramadık. Yalçın'ı da öldürmeye çalışmadık."

Diğer sanıklar da benzer savunmalar yapıp suçlamaları kabul etmedi.

1 YIL 8 AY CEZA

(DHA - Salih ÜÇTEPE)
SONRAKİ HABER