Şanlıurfa'da şehit polisler için tören

İSTANBUL'daki terör saldırılarında şehit olan polis memurları 24 yaşındaki Mehmet Taş ve 21 yaşındaki Enes Çiçek için Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

F5HABER F5HABER
Şanlıurfa'da şehit polisler için tören

İSTANBUL'daki terör saldırılarında şehit olan polis memurları 24 yaşındaki Mehmet Taş ve 21 yaşındaki Enes Çiçek için Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki törene Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Vali Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, Kasım Gülpınar ve İbrahim Halil Yıldız, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, şehitlerin aileleri, yakınları, askeri erkan ve polisler katıldı.

Meslektaşlarının omzunda bahçeye getirilen şehitlerin Türk bayraklarıyla örtülü tabutlarına sarılan yakınları gözyaşı döktü. Törene katılan Bakan Çelik, şehit ailelerine başsağlığı diledi.

BAKAN ÇELİK: DERDİMİZ HUZUR VE BARIŞ

Bakan Faruk Çelik, terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirtti. Şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara da şifa dileyen Bakan Çelik, şunları söyledi:

"Bizi, vatansız bırakmak, vatanımızı bölmek ve bu ülke üzerinde çirkin emellerini gerçekleştirmek isteyen taşeronlar, PKK'sıyla, DEAŞ'ıyla, FETÖ'süyle iş başındalar. Bu vatan hepimizin. Şehit kanlarıyla sulanmış yurdumuz hepimizin yurdudur. Biz bin yıldır beraberiz, bin yıldır birlikte yaşıyoruz. Birliğimizi beraberliğimizi bozamazsınız. Tek tek canımızı veririz, yine de bir karış toprağımızı vermeyiz. Bugün ülkemizin birçok yerinde şehitlerimizin cenazelerini kaldırıyoruz. Derdimiz huzur ve barış. Bunun için atılması gereken ne adımlar varsa o adımları atıyoruz. Ey taşeronlar, bozgunculuk yapanlar, ne istediniz Bozovalı Mehmet Taş'tan, Siverekli Süleyman Korkut'tan, Suruçlu Enes Çiçek'ten ne istediniz 33 gencecik fidandan?"

Konuşmaların ardından şehit polislerin özgeçmişleri okundu ve İl Müftüsü İhsan Açık tarafından dua edildi. Şehit polislerden Enes Çiçek'in cenazesi Balıklıgöl platosundaki Dergah Camisi'ne, Mehmet Taş'ın cenazesi ise Bozova İlçesi'ne götürüldü. Şehit Süleyman Korkut'un cenazesi ise dün Siverek'te toprağa verilmişti.

(DHA - Ali LEYLAK, Ömer ŞULUL, Ömer PINAR)
SONRAKİ HABER