Saat 22.00’den sonra 120 km’nin kontrolü Türkiye’de

- Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) ve destek verdiği Suriye Milli Ordusu’nun Fırat’ın doğusunda terör örgütü PKK/YPG’ye yönelik başlattığı harekâtın 9’uncu gününde ABD’yle varılan 120 saatlik mutabakat süresinin dolmasına saatler kaldı. Teröristler verilen süre içinde Resulayn ve Tel Abyad’ı boşalttığında 120 kilometrelik hattın kontrolü Türkiye’ye geçecek. Bölgeden ayrılmayan teröristler için ise operasyon düzenlenecek.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Saat 22.00’den sonra 120 km’nin kontrolü Türkiye’de

ABD ile varılan mutabakat çerçevesinde, terör örgütü PKK/YPG’nin çekilmesi için verilen süre bu akşam saat 22.00’de doluyor. Bu saatten sonra Türkiye sınırında 120 kilometrelik alanda ‘güvenli bölge’ oluşturulacak. Hürriyet’e bilgi veren güvenlik kaynakları, 120 saatlik mutabakatın uzatılmayacağını belirterek, “Saat 22.00’de iş biter. Hâlâ bölgede terörist varsa onlar etkisiz hale getirilir” mesajı verdi.

Amerikan yönetimiyle mutabakata göre şimdiye kadar bölgeden 125 aracın çıktığını belirten kaynaklar, PKK/YPG’lilerin Haseke yönüne ilerlediğini belirtti. PKK/YPG’lilerin bir kısmının Barış Pınarı harekâtı sırasında etkisiz hale getirildiğini belirten kaynaklar, örgüt yöneticileri başta olmak üzere bir kısmının ilk günlerde bölgeden çekildiğini, kesin olmayan rakamlara göre 1000’in üzerinde teröristin bölgeyi terk ettiğini, 40’tan fazla PKK/YPG’linin de teslim olduğunu ifade etti.

650 DEAŞ’LIYI BIRAKMIŞLAR

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER