Netanyahu’ya 3 suçlamadan dava

Eylül ayında yapılan erken seçimin ardından hükümetin kurulamadığı İsrail’de, Başbakan Binyamin Netanyahu hakkında rüşvet, yolsuzluk ve görevini kötüye kullandığı suçlamalarıyla dava açılacak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Netanyahu’ya 3 suçlamadan dava

İddiaları reddeden Netanyahu, atılan adımı “darbe” olarak niteledi.

İsrail Başsavcısı Avichai Mandelblit, Başbakan Netanyahu hakkında rüşvet, yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma suçlamasıyla dava açılmasına karar verdi. Ülke tarihinde ilk kez bir başbakan bu suçlamalardan yargılanacak. İsrail’in en uzun süre görev yapan başbakanı olan Netanyahu, suçlu bulunursa 10 yıla kadar hapis cezası alabilir. Netanyahu’nun iş adamlarından çeşitli hediyeler aldığı ve kendisiyle ilgili olumlu haberler yapması için bazı medya kuruluşlarına imtiyazlar sağladığı iddia ediliyor. Netanyahu’nun bu aşamada başbakanlık görevinden istifa etme zorunluluğu ise bulunmuyor. Dün kameralar karşısına geçen Netanyahu, “Hazırlanan iddianame bana karşı bir darbe girişimidir” dedi. Soruşturmanın “politik motivasyona sahip” olduğunu savunan Netanyahu, “Burada olan şey başbakana bir darbe girişimidir. Soruşturmacıların amacı sağ kanadı hükümetten çıkarmak. Bu ülkeyi yönetmeye devam edeceğim” dedi.

Netanyahu’ya 3 suçlamadan dava - Resim : 1

İSRAİL’DE TOP KNESSET’TE

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER