Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: 2020'nin en önemli olaylarından biri Karabağ meselesi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yıl sonu basını bilgilendirme toplantısında açıklamalarda bulunuyor. Çavuşoğlu, "2020'nin bizim için en önemli olaylarından bir tanesi Karabağ meselesidir. Tarihi bir meseledir, Azerbaycan sahaya indi ve hakkını geri aldık. Biz de Türkiye olarak destek verdik. Sadece dost olduğumuz için değil, haklı oldukları için destek verdik. Azerbaycan'a desteğimiz devam edecektir. Dün Lavrov'la bu konuyu da ele aldık. Ermenistan ateşkese riayet ederse, saygı duyarsa ilişkiler normalleşebilir. Bu normalleşmeden en çok Ermenistan ve Ermenistan halkı faydalanacaktır" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: 2020'nin en önemli olaylarından biri Karabağ meselesi

İşte Çavuşoğlu'nun açıklamaları:

Pandemi döneminde de faaliyetlerimiz hiç azalmadı. Pandemiye rağmen dünyanın her bölgesine 54 ziyaret gerçekleştirdik.

Girişimci ve insani dış politikamız pandemiye rağmen devam etti. Diplomasinin tıkandığı yerde sahaya indik, tekrar diplomasinin önünü açtık. Pandemiye rağmen oyunun önemli bir parçası olduk.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER