Myanmar'daki darbenin hedefindeki Suu Çii 2 hafta daha gözaltında kalacak

Myanmar'da askeri darbeyle görevinden alınan eski Dışişleri Bakanı ve ülkenin fiili lideri Suu Çii'nin, 2 hafta gözaltında tutulacağı açıklandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Myanmar'daki darbenin hedefindeki Suu Çii 2 hafta daha gözaltında kalacak

Myanmar basınında yer alan haberlere göre askeri mahkeme, Aung San Suu Çii'ye, ülkenin ithalat ve ihracat yasalarını ihlal etme suçlaması yöneltti.

Basına ulaşan belgelerde Suu Çii'nin, "ülkeye yasa dışı yollarla getirilmiş polis telsizleri ve giysi bulundurmakla" suçlandığı ve hakkındaki suçlamaların onaylanması halinde 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacağı kaydedildi.

Suu Çii ile birlikte 2 hafta gözaltında tutulacak eski Devlet Başkanı Win Myint'e de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerini ihlal etme suçlaması yapıldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER