Kritik Putin-Biden görüşmesine Beyaz Saray'dan ilginç yorum: Ödül vermiyoruz!

Dün gelen bir son dakika haberi dünya gündemine bomba gibi düşmüş; ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bir araya geleceği açıklanmıştı. ABD'de tepki yaratan görüşmeye Beyaz Saray'dan 'açıklama' geldi...

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kritik Putin-Biden görüşmesine Beyaz Saray'dan ilginç yorum: Ödül vermiyoruz!

ABD Başkanı Joe Biden ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleştirilmesi planlanan zirvenin 15-16 Haziran'da İsviçre'nin Cenevre kentinde yapılacağı iddia edilmiş, dün hem Kremli hem de Beyaz Saray son dakika açıklaması yaparak iki dünya liderinin 16 Haziran’da Cenevre’de bir araya geleceğini doğrulamıştı.

Beyaz Saray'dan dün yapılan açıklamada, "Başkan Biden, 16 Haziran 2021'de İsviçre'nin Cenevre kentinde Başkan Putin ile bir araya gelecek. Liderler, istikrarı ve ABD-Rusya ilişkilerini geliştirmeye yönelik konuların yanı sıra öne çıkan sorunları görüşecek" denildi. ABD'de ise bu görüşmenin gergin olan dünya devlerinin ilişkisinde Rusya'ya verilecek bir 'iltimas' olabileceği yönünde endişeler dillendirilmişti.

Bunun ardından Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, ABD Başkanı Joe Biden ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında 16 Haziran'da Cenevre'de yapılacak zirve için ABD'nin hiçbir ön koşul koymadığını açıkladı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER