Son dakika: Çiftçi tarlasını sürerken buldu! Ekipler hemen araştırma başlattı

Son dakika haberi...Çorum'da bir çiftçi tarlasını sürerken pulluğa sert bir cisim takıldığını fark etti. Traktörden inen çiftçi 2 parçadan oluşan aslan ve kartal figürlü objeler buldu.

POSTA POSTA
Son dakika: Çiftçi tarlasını sürerken buldu! Ekipler hemen araştırma başlattı

Çorum'da tarlasını süren çiftçinin pulluğuna 2 parçadan oluşan aslan ve kartal figürlü nesne takıldı. Çiftçinin ihbarı üzerine bölgeye gelen ekipler, objelerin hangi dönemi ait olduğunu tespit etmek için çalışma başlattı.

Son dakika: Çiftçi tarlasını sürerken buldu! Ekipler hemen araştırma başlattı - Resim : 1

Çorum’da ismi açıklanmayan bir çiftçi, merkeze bağlı Ovasaray köyü yakınlarındaki tarlasını sürdüğü sırada pulluğa sert bir cisim takıldığını fark etti. Traktörden inen çiftçi, pulluğu takıldığı yerden çıkarmak için uğraş verdi. Bu sırada çiftçi, 2 parçadan oluşan aslan ve kartal figürlü objeler buldu. Bulduğu objelerin tarihi eser olabileceğini düşünen arazi sahibi, durumu jandarmaya bildirdi.

Son dakika: Çiftçi tarlasını sürerken buldu! Ekipler hemen araştırma başlattı - Resim : 2

İhbar üzerine tarlada inceleme yapan Çorum Müze Müdürlüğü ekipleri, 2 objenin hangi döneme ait olduğunu tespit etmek için araştırma başlattı.

Bulunan objelerle ilgili ilerleyen günlerde Çorum Valiliği ve Kültür Turizm Bakanlığı tarafından açıklama yapılacağı belirtildi.



Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER