‘Baba dostu’ şirketler artıyor

Türkiye’de özel sektör çalışanlarının babalık izni sadece 5 gün. Bu süre yeni doğan bebeğiyle vakit geçirmek isteyen babalar için çok az. Yeni babalara, bebekleriyle daha çok zaman geçirsinler, iş özel yaşam dengelerini kurabilsinler diye ekstra babalık izni veren şirketlerin sayısı hızla artıyor. Verilen babalık izinlerin süresi ise şaşırtıyor. Öyle ki Türkiye’de yeni baba olmuş çalışanına 14 - 16 hafta izin veren şirketler de var.

HÜRRİYET HÜRRİYET
‘Baba dostu’ şirketler artıyor

İş Kanunu’na göre Türkiye’de yeni baba olan özel sektör çalışanlarının izin hakkı sadece 5 gün. Devlet memurlarından ise bu süre 10 gün.

Yasaların verdiği izinler, yeni doğan bebekleriyle vakit geçirmek isteyen babalar için oldukça sınırlı. Pek çok ülkede de yasal babalık izinleri oldukça yetersiz bulunuyor.

Fakat son yıllarda uluslararası şirketler, cinsiyet eşitliğini sağlamak, çalışanlarının iş-özel yaşam dengelerini kurmalarına yardımcı olmak ve ebeveynlere eşit sorumluluk vermek adına sadece yeni anne olan çalışanlarına değil baba olan çalışanlarına da ekstra izinler sunuyorlar.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER