AB'den AstraZeneca'ya tehdit! Tansiyon yükseliyor

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirdiği aşının AB ülkelerine tedarikinde ciddi miktarda kesinti yapacağını açıklayan AstraZeneca gibi ilaç firmalarına karşı yasal yollara başvurma seçeneğini gündeme getirdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
AB'den AstraZeneca'ya tehdit! Tansiyon yükseliyor

Michel'in Çekya, Avusturya, Danimarka ve Yunanistan başbakanlarının yazdığı ve aşılara hızlı onay çıkması için güçlü bir mesaj verilmesini istedikleri ortak mektuba verdiği cevabı, AB yetkilileri tarafından gazetecilerle paylaşıldı.

Mektubunda "Sizin öneriniz ancak üreticilerin tedarik için yeterli stokları bulunması durumunda işe yarayabilir." diyen Michel, bazı ilaç şirketlerinin teslimatlarda gecikeceklerini hatırlattı.

Tedarikte yüzde 60'tan fazla kesinti yapacağını açıklayan AstraZeneca ya da iki hafta yaklaşık yüzde 8 eksik teslimat yaptıktan sonra normal üretim seviyesine dönen Pfizer-BioNTech'in adını vermeyen Michel, şu ana kadar ilaç firmalarının gecikmeler hakkındaki yanıtlarının, AB'yi tatmin etmediğini aktardı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER