Reuters duyurdu: Aralarında ABD vatandaşları da var: Afganistan'da bin kişi mahsur kaldı!

Taliban'ın Afganistan yönetimini ele geçirdiğini açıklamasından son tüm gözler başkent Kabil'e ve buradaki havalimanındaki tahliye operasyonlarına çevrilmişti. ABD'li bir Kongre üyesi tarafından da ortaya atılan iddiaya göre herkes Kabil'i konuşurken Mezar-ı Şerif Havalimanı'nda bin kişi mahsur kalmış durumda.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Reuters duyurdu: Aralarında ABD vatandaşları da var: Afganistan'da bin kişi mahsur kaldı!

Havalimanı organizasyonlarında görevli, ismini vermeyen bir çalışanın Reuters'a yaptığı açıklamaya göre yaklaşık bin kişi günlerdir Mezar-ı Şerif kentinde mahsur kalmış durumda. Üstelik herkes Kabil Havalimanı'nı konuşurken yaşanan bu durumdan etkilenenler arasında ABD vatandaşları da var.

Reuters'ın haberine göre Afganistan’daki bir uçuş organizatörü, aralarında ABD’lilerin de olduğu yaklaşık bin kişinin günlerdir Afganistan'da mahsur kaldığını ve uçuşlardaki gecikmeden ABD Dışişleri Bakanlığı'nı sorumlu tuttuğunu söyledi. Bu insanların mahsur kalmasının sorumluluğunu üstlenmeliler diyen organizatörün sözleri uydu görüntülerinde havalimanında bekleyen uçakların uydu görüntüleriyle örtüşüyor.

Reuters duyurdu: Aralarında ABD vatandaşları da var: Afganistan'da bin kişi mahsur kaldı! - Resim : 1

Öte yandan ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesindeki Cumhuriyetçilerin Lideri Michael McCaul da, Taliban'ın Afganistan'da kalan Amerikan vatandaşları ve Afgan tercümanları taşıyan 6 Amerikan uçağını Mezar-ı Şerif Havalimanı'nda tuttuğunu ve Washington yönetimi Taliban'ı tanıyana kadar bu kişilerin ayrılmasına izin verilmeyeceğini öne sürdü.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER