AİHM'in Demirtaş kararı! Uçum: Bilinçli çarpıtılıyor, esastan bağlayıcı değil

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Poliktikaları Başkanvekili Mehmet Uçum, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin "Selahattin Demirtaş tahliye edilsin" kararı sonrası yaşanan süreci CNN TÜRK'e değerlendirdi. Uçum, "AİHM'in esastan bağlayıcılığı yoktur, çarpıtılıyor" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
AİHM'in Demirtaş kararı! Uçum: Bilinçli çarpıtılıyor, esastan bağlayıcı değil

AİHM’in çok tartışılan Selahattin Demirtaş kararı. Türk mahkemelerinin bu karara uymadığı eleştirileri o eleştirileri Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, CNN TÜRK’e değerlendirdi. Yargı bağımsızlığını kaybetti eleştirilerine yanıt verdi.

Uçum, "Yargı bağımsızlığı açısından ele alıyorsanız AİHM kararına mutlak surette uymak zorundasınız diyemezseniz. Eğer yargı bağımsızlığından yanaysanız. Bizim mahkemelerin ihlal kararı çerçevesinde dosyayı yeniden ele aldığında karara saygı duyarsınız. Siyaseten bu karara uyun diye talepte bulunamazsınız. O zaman siz yargı bağımsızlığından yana değilsiniz." dedi. Siyasi iradenin AİHM kararına ilişkin mahkemelere talimat veremeyeceğine dikkat çekti.

AİHM’in Öcalan ile ilgili geçmişte verdiği kararı hatırlatan Uçum, "AİHM dosyayı ele aldı, eski hükmü verdi. Süreci tamamladı. Dolayısıyla AİHM bizim mahkemelerimizin üstünde süper bir temyiz mahkemesi gibi anlatılması bence bir çarpıtmadır." açıklamasında bulundu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER