Türkiye’ye örnek yarışma 5 yaşında

Kirletmeden üretmenin geleceğimiz için gerekli ve de mümkün olduğuna dikkat çekmek için farkındalık yaratan projeler üreten Bursa OSB ile BOSİAD, bu kapsamda gerçekleştirerek bir marka haline getirdiği Çevreye Duyarlı Sanayi Tesisi Yarışması’nın bu yıl 5’incisini düzenliyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Türkiye’ye örnek yarışma 5 yaşında

‘Çevreye Duyarlı Sanayi Tesisi Yarışması’nı, ‘Çevreye saygılı üretim yapacağım’ söyleminin vicdana, samimiyete döküldüğü yer olarak yorumlayan Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BOSİAD) Başkan Yardımcısı ve Çevre Komisyonu Başkanı İhsan İpeker, bu yıl 5’incisi gerçekleştirilecek olan yarışmanın markalaşma sürecini ve bir sanayici olarak çevreye bakış açısını açıkladı. 2015 yılındaki ilk yarışmamın ardından bütün firmaların çevreyle ilgili adımlar atmak istediğine dikkat çeken Komisyon Başkanı İpeker, şunları söyledi: “Ödüllendirilen firmalar dışında diğer firmalar için de güzel bir örnek, farkındalık oluşturdu. Yarışma sonrasında Bursa OSB’mizde bir bilinçlenme gördük. Amacımız farkındalıktı, bu farkındalığı yarattığımızı gözlemledik. Sanayiciler her geçen yıl daha da istekli yarışmaya hazırlanıyorlar. Bu sene daha yüksek bir katılım bekliyoruz. Yarışmamıza Sayın Valimiz Yakup Canbolat ile İstanbul Teknik Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi’nin de çok ciddi desteği var. Katılan herkes bizim için birincidir. Amacımız eksikleri ortaya çıkarmak, bir birinci seçip rekabeti doğurmak değil, beraber toplum bilinci ile bir sinerji yaratarak, şehrimiz için, ülkemiz için daha güzel bir gelecek bırakmaktır.”

Türkiye’ye örnek yarışma 5 yaşında - Resim : 1

YENİ KAZANIMLAR DOĞURACAK

“Maalesef bugün iklim değişiklikleri, nesli tükenmekte olan bitki ve hayvanlar, okyanuslarda biyolojik çeşitliliğin azalması, ormansızlaşma, temiz su ve hava yoksunluğu yaşıyoruz” diyen İpeker, şöyle devam etti:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER