Husiler ne zaman kuruldu, askeri güçleri ne kadar? Uzmanlar uyarıyor: 'Uzun ve zorlu bir mücadele olabilir'

ABD ve İngiltere'nin dün gece Yemen'deki bazı saldırılara düzenledikleri saldırı sonrası gözler Husilere çevrildi. Analistler ABD ve İngiltere'yi uyarıp mücadelenin uzun ve zorlu olabileceğini belirtirken ABD medyası Husilerin Kızıldeniz'i kasıp kavurabileceğini öne sürüyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Husiler ne zaman kuruldu, askeri güçleri ne kadar? Uzmanlar uyarıyor: 'Uzun ve zorlu bir mücadele olabilir'

1992 yılında Hüseyin Bedreddin el-Husi tarafından kurulan ve 2014 bu yana başkent Sana ve Yemen'in önemli bir kısmını elinde bulunduran Husi'ler, İsrail-Hamas savaşının başladığı 7 Ekim'den bu yana Kızıldeniz'de İsrail bağlantısı olan gemileri hedef alan bir dizi saldırı gerçekleştirdi.

ABD ve İngiltere dün gece aldıkları bir kararla Husilere ait askeri noktalara havadan ve denizden saldırılar gerçekleştirdi. ABD'den yapılan açıklamaya göre Husilere ait 60 hedef vuruldu. Ortak saldırı dünyada şok etkisi yaratırken, Husiler saldırının karşılıksız kalmayacağını duyurdu.

Husiler ne zaman kuruldu, askeri güçleri ne kadar? Uzmanlar uyarıyor: 'Uzun ve zorlu bir mücadele olabilir' - Resim : 1

UZUN VE ZORLU BİR MÜCADELE OLABİLİR

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER