Hatırlatma dozu omicron nedeniyle erkene çekildi

Omicron varyantı gündemiyle toplanan Koronavirüs Bilim Kurulu sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hatırlatma dozunun tedbir amaçlı aşı takvimi üzerinden üç ay geçtikten sonra yaptırılabileceğini duyurdu.

GASTE24 GASTE24
Hatırlatma dozu omicron nedeniyle erkene çekildi

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu bugün video konferans yöntemiyle toplandı.

Bakan Koca başkanlığında yapılan toplantının gündeminde Omicron varyantı vardı. Toplantının ardından Bakan Koca, yazılı bir açıklama paylaştı.

Koca açıklamasında yeni varyanta önlem olarak tüm aşı türlerinin hatırlatma dozu süresinin üç aya indirildiğini açıkladı. 

Bakan Koca, "Daha önce ister inaktif ister mRNA aşısı ile aşılanmış olsun tüm vatandaşlarımız belirlenmiş aşı takviminin üzerinden 3 aydan uzun süre geçmişse diledikleri aşı türü ile hatırlatma dozunu olabilir" dedi.

Ayrıca Koca açıklamasında Avrupa'da yaşanan örnek ve varyantın hızlı bulaşması sebebiyle Türkiye'de de varyantın yakın gelecekte baskın hale gelebileceğini belirtti.

NTV

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER