15 Temmuz anmasında uzlaşma çağrısı: Kenetlenerek aşabiliriz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, tüm partilere “ortak gelecek için yeni anayasada uzlaşma” çağrısında bulunarak, “Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle, Alevisiyle ve Sünnisiyle, hasılı tüm renkleri ve farklılıklarıyla Türkiye, 84 milyonun tamamının ortak yurdu, ortak yuvasıdır. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutlayacağımız 2023’e eski Türkiye’nin alışkanlıkları ve kamburlarıyla değil, inşallah yeni Türkiye’nin vizyonu ve heyecanıyla girmek istiyoruz” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
15 Temmuz anmasında uzlaşma çağrısı: Kenetlenerek aşabiliriz

Darbe girişiminin 5’inci yıldönümünde TBMM’deki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nda yapıldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Meclis Başkanı Mustafa Şentop, anıtın yanında bombanın ilk düştüğü yerdeki camdan küreye karanfil bıraktı. Şehitler anısına saygı duruşunun ardından Kuran okundu. TBMM’deki törene şehit yakınları, gaziler, yüksek yargı organı başkanları ve milletvekillerinin yanı sıra, Azerbaycan ve KKTC’den temsilciler katıldı. Törende konuşan Erdoğan şunları söyledi:

BU ÜLKENİN SAHİPLERİ

“O gece yurdu yaşatmak için can veren, ama canından aziz bildiği vatanından vazgeçmeyen kahramanların haklarını ödeyemeyiz. Her kim bunu gölgelemeye çalışıyorsa ülkesine, milletine, hepsinden önemlisi o gece kanlarıyla destan yazan aziz şehitlerimize ihanet ediyor demektir. Bu ülkenin sahibi, ‘Eve erzak almaya değil, devletimize sahip çıkmaya geldik’ diyen Batuhanlardır. Bu ülkenin sahibi, ömrünün baharında bir ekin gibi toprağa düşen Abdullah Tayyip’tir. Daha 15 yaşında iken şehadet şerbeti içen Halil İbrahim Yıldırım’dır. Bu ülkenin sahibi, yüreklerinde iman, ellerinde bayraklarla hainlere meydanları dar eden cesur kadınlardır.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER