Şarbon hastalığında erken tanı önemli

Sığır, koyun, keçi gibi ot yiyen hayvanlarda görülen ve insanlara geçebilen şarbon hastalığının erken tanı ve uygun tedavi ile hızlıca tedavi edildiğini söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı ve Klinik Mikrobiyolog Prof. Dr. Emine Sönmez, “Şarbon şüphesi olan hayvanların kesilmemesi, derilerinin yüzülmemesi ve etlerinin tüketilmemesi için farkındalık oluşturulmalıdır” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Şarbon hastalığında erken tanı önemli

Beykent Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emine Sönmez, halk arasında ‘kara kabarcık’ ya da ‘çoban çıbanı’ olarak bilinen şarbon hastalığı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Şarbonun insanlarda üç farklı şekilde görülebildiğini belirten Sönmez, tedavi ve korunma yöntemlerine dair bilgi verdi.

2017 YILINDA 37 KİŞİDE GÖRÜLDÜ

Şarbon hastalığının Eski Mısır ve Mezopotamya’da beşinci veba olarak bilindiğini söyleyen Prof. Dr. Sönmez, Afrika, Güney Amerika ve Asya’daki bazı ülkelerde halen bu hastalığa rastlanıldığını aktardı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER