HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davada süreç nasıl işleyecek? Sıra iddianamenin incelenmesinde...

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın HDP hakkında açtığı kapatma davasında Anayasa Mahkemesi'nde "ceza davası" prosedürü izlenecek. Davada iddianamenin incelenmesi süreci, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın raportör görevlendirilmesiyle başlayacak. Raportörün ilk incelemeye ilişkin raporunu tamamlayarak Anayasa Mahkemesi heyetine sunmasının ardından heyet, davaya ilişkin ilk incelemesini yapacak ve iddianamenin kabul edilip edilmediğine 15 gün içinde karar verecek. Kabul edilmesi halinde iddianame, ön savunma için HDP'ye gönderilecek. HDP'nin ön savunmasını vermesiyle süreç devam edecek.

HÜRRİYET HÜRRİYET
HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davada süreç nasıl işleyecek? Sıra iddianamenin incelenmesinde...

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde açılan davada iddianamenin incelemesi süreci raportör görevlendirilmesiyle başlayacak.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, bir siyasi partinin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesinde açılan davalarda, "ceza davası" prosedürü izleniyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER