Trablus mücadelesinin çok önemli 5 askeri kampı!

Libya'nın meşru yönetimi Ulusal Mutabakat Hükümeti ile darbeci lider Halife Hafter'e bağlı milisler arasındaki çatışmalar, başkent Trablus çevresindeki stratejik noktalarda yoğunlaşıyor.

GASTE24 GASTE24
Trablus mücadelesinin çok önemli 5 askeri kampı!

Halife Hafter'in milisleriyle, başkenti ve yönetimi ele geçirmek için başlattığı saldırıda 10 ay geride kaldı. 

Trablus çevresinde yaşanan çatışmalarda, perşembe akşam saatlerinde başkentte çok sayıda güçlü patlama duyuldu. Görgü tanıkları, Hafter milislerinin başkentin dünyaya açılan tek kapısı Mitiga Havalimanı çevresini top ve roket atışına tuttuğunu aktardı.

Hafter'in saldırısına karşı Trablus'un kontrolünü elinde tutan UMH'nin savunma hattında stratejik önemiyle dikkati çeken 5 askeri kamp bulunuyor.

Taraflar arasındaki çatışmalarda daha çok vurkaç taktiği kullanılırken, bu askeri noktaların hakimiyeti Trablus'un güvenliği açısından hayati önem arz ediyor.

Kaynak: AA

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER