Bağırsakları Kökten Etkileyen Hastalık: Kolit Nedir?

İkinci beyin olarak bilinen bağırsakta yaşanan sağlık sorunları hem tehlikeli olabiliyor hem de yaşam kalitesini oldukça olumsuz etkileyebiliyor. Ciddi sorunlara yol açabilen bağırsak hastalıklarından biri de, kolittir. Op. Dr. Bülent Öztürk, kolit hastalığı hakkında önemli bilgiler veriyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bağırsakları Kökten Etkileyen Hastalık: Kolit Nedir?

Kolit bağırsaklarda tehlikeli yaralara neden olabilir

Bağırsak kolonunda parazit ve diğer zararlı mikroorganizmalar nedeniyle yaşanan iltihaplanmaya kolit denir. Bağırsaklarda şişme ve yaralara neden olan kolit hastalığı, bağırsakların fonksiyonlarının azalması, ayrıştırma özelliği sırasında besin atıklarının içeride kalması ile meydana gelmektedir. Zarda meydana gelen birikme bağırsaklarda çok ciddi problemlere yol açar. 

Bağırsakların iç astarının mikrop kapmasıyla oluşan kolit, stres ve depresyon gibi psikolojik gerilimlerde daha çok ortaya çıkar. Kadın ve erkeklerde aynı sıklıkta görülen kolit hastalığının en bilinen türü ülseratif kolittir. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER