'Taylor Swift tek tweet'le bitirebilir' Spotify'da neler oluyor? | 7 SORU 7 CEVAP

Efsane şarkıcı Neil Young, geçtiğimiz hafta Spotify'a yönelik çıkışıyla gündemin ilk sıralarına yerleşti. Şirketi Covid'le ilgili yanlış bilgileri yaymakla eleştiren Young'ın verdiği ültimatom sonrası ortalık karıştı. Biz de yaşanan krizi 7 soruda özetlemeye çalıştık. İşte tüm detaylar...

HÜRRİYET HÜRRİYET
'Taylor Swift tek tweet'le bitirebilir' Spotify'da neler oluyor? | 7 SORU 7 CEVAP

Dünya günlerdir Spotify'ı konuşuyor. Platformun milyonlarca kişinin dinlediği en popüler podcast'inde Covid-19'la ve aşılarla ilgili yalan ve yanlış bilgilerin bilimsel gerçeklermiş gibi lanse edilmesi, önce bilim insanlarının ardından da müzisyenlerin ve başka podcast programcılarının tepkisini çekti. Podcast'in sona erdirilmesini isteyen müzisyenler, aksi takdirde eserlerini platformdan çekme tehdidinde bulundu.

Başta sessizliklerini koruyan Spotify yetkilileri ise çığ gibi büyüyen tepkiler sonrasında açıklama yapmak ve Covid-19'la ilgili podcast'ler bağlamında çeşitli kuralları hayata geçirmek zorunda kaldı.

Olan biteni takip etmeye yetişemediyseniz ve derli toplu bir özet arıyorsanız, işte 7 soru 7 cevap ile Spotify'ın Covid krizi…

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER