Erdoğan: Yeni teknolojilerin üreticisi olmak istiyoruz

İstanbul’da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ni (TEKNOFEST) ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Teknolojik dönüşüm sürecinde yeni teknolojilerin pazarı değil üreticisi olmak istiyoruz. Bu yola bunun için çıktık” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Erdoğan: Yeni teknolojilerin üreticisi olmak istiyoruz

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ni (TEKNOFEST) ziyaret etti. Kırmızı pilot tulumu giyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi milli teknoloji hamlesi ruhuyla hazırlandı.

Teknolojik dönüşüm sürecinde yeni teknolojilerin pazarı değil üreticisi olmak istiyoruz. Bu yola bunun için çıktık. Bunun için katma değerli üretim öncülüğünde küresel rekabet gücümüzü arttıracak ekonomik ve teknolojik bağımsızlığımızı güçlendirecek kritik teknolojilerde atılım sağlayacağız. 2023’e giden yolda yeni büyüme hikayemizi teknolojilik ve yenilikçilik anlayışı ile yazacağız. Bugün burada ortaokul, lise, üniversite takımları ile profesyonelliğin ayrı ayrı geliştiği ve yarıştığı her etkinliği adeta milli teknoloji hamlemizin yeni bir ayak sesi olarak görüyorum” dedi.

112 BİN ARAŞTIRMACI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER