Kripto para gerçeği! Bilmesek de alıyoruz

Kripto paralara ilişkin Türkiye’de yapılan bir araştırmaya göre, her 10 kişiden 4’ü kripto para yatırımı yapmış ancak kripto paraya dair bilgi az.

PARADURUMU PARADURUMU
Kripto para gerçeği! Bilmesek de alıyoruz

NG Araştırma şirketi, Bitcoin araştırmasının sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. 18 yaş üzeri, Türkiye genelinde 2 bin 156 kişinin katılımı ile online yapılan araştırmada, her 4 kişiden 1’i Bitcoin konusunda yeterli bilgisi olduğunu beyan ederken, 3’ü ise az bir bilgiye sahip olduğunu belirtti. Araştırmaya katılan her 10 kişiden 4’ü Bitcoin yatırımı yaparken, 6’sı henüz Bitcoin’e yatırım yapmadığını belirtti.

Bitcoin’i güvenilir bulup bulmadığı sorulan katılımcıların yüzde 40’ı Bitcoin yatırımının güvenli olup olmadığı konusunda kararsız olduğunu beyan ederken, Bitcoin’i güvenilir bulmayanların oranı yüzde 33 oldu. Katılımcıların yüzde %27’si ise kripto parayı güvenilir buluyor.

Araştırmaya katılanların yüzde 42’si kripto paraların yasal olduğunu belirtirken, yüzde 23’ü yasal olmadığını belirtiyor. Bu konuda bir fikir belirtmeyenlerin oranı ise yüzde 35. Katılımcıların yüzde 59’u en güvenilir yatırım aracının altın olduğu görüşündeyken, yüzde 11’i gayrimenkul ve yüzde 9’u döviz seçeneklerini ön plana çıkardı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER