Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov'dan Şuşa Deklarasyonu açıklaması

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov: “Azerbaycan-Türkiye ilişkileri Şuşa Deklarasyonu ile en üst düzeyde stratejik ortaklık düzeyine ulaşmıştır” açıklamasını yaparken “Biz, kardeş Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesini tamamen destekliyoruz” ifadesini kullandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov'dan Şuşa Deklarasyonu açıklaması

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, “Azerbaycan-Türkiye ilişkileri Şuşa Deklarasyonu ile en üst düzeyde stratejik ortaklık düzeyine ulaşmıştır” dedi. Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilere değinen Bayramov, "Kardeş Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesini tamamen destekliyoruz” dedi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, düzenlediği basın toplantısında, Azerbaycan’ın yakın zaman içinde uluslararası mahkemede, Ermenistan’ın Karabağ’da, Azerbaycan'ın doğasına verdiği zarar ve ülkenin doğal kaynaklarının yasa dışı kullanımına ilişkin olarak iki ayrı dava açacağını belirtti.

“AZERBAYCAN-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ ŞUŞA DEKLARASYONU İLE EN ÜST DÜZEYDE STRATEJİK ORTAKLIK DÜZEYİNE ULAŞMIŞTIR”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER