Koronavirüs geçirenlerde kalp kası iltihabı riski daha yüksek

Koronavirüsün, vücutta en çok akciğerler üzerinde tahribata yol açmasının yanı sıra başka organlara da ağır hasar verebileceğini belirten Kardiyalog Prof. Dr. Özlem Esen, “Almanya’da yapılan bir çalışma koronavirüsü asemptomatik geçiren hastaların yaklaşık yüzde 60 oranında sessiz miyokardit (kalp kası iltihabı) saptanmış” dedi. Esen, koronavirüs sonrası erken teşhisinin hayat kurtarıcı olacağı uyarısında bulundu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Koronavirüs geçirenlerde kalp kası iltihabı riski daha yüksek

Yaklaşık bir yıldır dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 pandemisinde ölümler yüz milyonu aşarken vaka sayıları da inişli çıkışlı bir seyir izliyor. Dünya bir yandan aşılama çalışmalarının başlamasıyla umutlanırken bir yandan da yeni koronavirüs mutasyonları pek çok ülkede bir panik dalgasına yol açmış durumda. Koronavirüs, vücutta en çok zatürree gibi akciğerler üzerinde tahribata yol açan enfeksiyonlar olarak görülse de başka organlara da ağır hasar verebiliyor.

Kovid-19’a bağlı organ yetmezlikleri arasında en hayati olan problemlerden biri de kalp hasarı. Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özlem Esen, Kovid-19 ve kalp hastalıkları ilişkisini değerlendirdi. 

“Erken teşhis hayat kurtarabilir"

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER