İzmir'i sağanak yağış vurdu! Meteoroloji'den uyarı geldi

İzmir’de şiddetli sağanak nedeniyle Karşıyaka ilçesi Mavişehir bölgesinde deniz ile kara birleşti, araçlar ve evler sulara gömüldü. Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda da birçok iş yerini su bastı, cadde ve sokaklarda taşkın oluştu. Meteoroloji, hem sağanağın hem de lodosun cuma gününe dek etkili olacağını bildirirken, vatandaşları yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyardı.

POSTA POSTA
İzmir'i sağanak yağış vurdu! Meteoroloji'den uyarı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından sağanak yağış, İzmir ve Ege Bölgesi’nde etkisini artırdı. Dün geceden bu yana süren yağışlar, İzmir’de öğleden sonra da etkili oldu. Yağışlar, kentin hemen hemen tüm bölgelerinde cadde ve sokakları sular altında bıraktı. Karşıyaka ilçesi Mavişehir bölgesinde de aşırı yağışlar denizi taşırdı. Yağışla birlikte bölge adeta göle döndü. Çok sayıda araç sulara gömülürken, denizle karanın birleşmesi nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşandı. Bölgeye sevk edilen belediye ekipleri ise uzun bir süre suları tahliye etmeye çalıştı. İzmir'de, sağanak nedeniyle tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda da birçok iş yerini su bastı, cadde ve sokaklarda taşkın oluştu.

Sağanak yağış yaşamı olumsuz etkiledi

Kentte gün boyu etkili olan sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi. Şehrin ana arterlerindeki sokaklardaki su birikintileri nedeniyle araçlar yolda güçlükle ilerledi.

İzmir'i sağanak yağış vurdu! Meteoroloji'den uyarı geldi - Resim : 1

İtfaiye ekipleri Konak ilçesinde Çınarlı ile Halkapınar semtlerini birbirine bağlayan Yunuslar Alt Geçidi'nde suların birikmemesi için vidanjörlerle çalışma yaptı.

''Yıllardır aynı şeyleri yaşıyoruz''

Sağanak nedeniyle Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda birçok iş yeri su altında kaldı.

Bazı iş yeri sahipleri tıkanan rögarları temizlemeye ve kendi imkanlarıyla suyu tahliye etmeye çalıştı. Esnaf Nedim Coşkun, gazetecilere yaptığı açıklamada, her yağmurda aynı sıkıntıyı yaşadıklarını söyledi. İzmir'i yönetenlerin önlem almadığını iddia eden Coşkun, "Kanalizasyonlarda gerekli temizliği yapmıyorlar. Arıyoruz, gelmiyorlar. Yıllardır aynı şeyleri yaşıyoruz. Devamlı kendi olanaklarımızla dükkanlarımızı ve sokağımızı temizliyoruz. Yıllardan bu yana değişen bir şey yok." dedi.

İzmir'i sağanak yağış vurdu! Meteoroloji'den uyarı geldi - Resim : 2

Erkan Akkulak da yaklaşık 35 yıldır çarşıda esnaflık yaptığını anlatarak, "Çarşımızda her yağmurun ardından biriken su olayını yetkililer bir türlü çözemediler. Artık yetkililerin önlem almasını istiyoruz." diye konuştu.

İzmir'i sağanak yağış vurdu! Meteoroloji'den uyarı geldi - Resim : 3

Yağışlar cuma gününe kadar sürecek uyarısı

İzmir Meteoroloji 2’nci Bölge Müdürlüğü’nün, saat 00.00 ile bugün 16.00 arasında tutulan radar kayıtlarına göre, merkez ilçelerdeki en çok yağış, metrekareye 94 kilogramla Karabağlar’a düştü.

Metrekare başına Buca’ya 59, Konak, Kemalpaşa ve Narlıdere’ye 50, Karşıyaka ve Bayraklı’ya 30 kilogram yağış düştü. En az yağış Karşıyaka’ya düşmesine rağmen, Mavişehir Mahallesi denizin taşması ve kanalların tıkalı olması nedeniyle sular altında kaldı. Meteoroloji yetkililerinin yaptığı açıklamada, hem sağanak yağışın hem de lodosun cuma gününe dek etkili olacağı bildirilirken, vatandaşlar yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarıldı.

Balıkçılara da, kuvvetli lodos nedeniyle denize açılmamaları uyarısında bulunuldu.

DHA-AA-İHA

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER